DoporučujemeZaložit web nebo e-shop
 

Corálek Gold Beryllova krev

Neof. agi závody Nymburk- 5.6.11
Neoficiální agility  závody Nymburk AcanaCup- 5.6.2011
 
V neděli brzo ráno(asi v 7) jsme vyrazili do Nymburku. Cesta probíhala v pohodě. Cori neblinkal a skoro ani neslintal :) Už od rána vylo strašné vedro....Cori ve vedru neběhá takže jsem začínala být hrozně nervozní (i když sem se nervozitu pořád snažila zahánět-nepomohlo to). Ještějsem byla víc nervozní když jsme přejeli jednu odbočku...takže jsme odbočili až na další a dojeli asi po čtvrt na 8. Naštěstí tam veterinář ještě byl a tak jsme se zaregistrovali. Stále bylo vedro. První se běžel jumping- zdál se mi nejprve těžký ale pak už dobrý.
Hrozně jsem s ebála že Cori uteče...sice neutekl ale běžel strašně(pomalu, koukoual všude jinde a čmuchal). Doběhli jsme s 1 odmítnutím( mojí vinou- navedla sjem ho do tunelu odflákla pohyb a on vyšel zpátky). Nakonec jsme skočnili 8./21(nebo 15 na intenretu bylo že XS a S budou odhromady startku ale měli zvlášť tak nevim..).
Pak se běžle hra, která byla hodnocena se všemi účastníky dohromady. Cori už běžel líp(asi nejlíp z celého dne) dokonce štěkal ale pořád čmuchal v tunelech(které byli hrozně spláclý). Účelem hry bylo sbírat body za tunely. Za dva delší byli body 2 a za dva kratší 1 bod. Ve prostřed byl čtverec. Měli jsme 50 sekund na to proběhnout co nejvíce tuneli a před každým vběhem do tunelu pes musel vběhnout do tunelu. Nevím kolik jsme nasbírali bodů ale Cori se mi dvakrát z tunelu vrátil :/ Když uplynulo 50 sekund zavolali na nás a my se museli během 10-ti sekund dostat do cíle.
Zajímavé je, že když jsem s Corim skákala cvičné překážky skákal jak divý...na aprkuru ale ne :(
Odpoledne se čekalo na agility. Začátenčíci běželi jako předposlední. Parkur byl na začátečníky hoodně težký. TSrašně kokrlomný náběh na áčko přímo z kladiny :/ Cor běžel hrozně pomalu a všude koukal. NEskočil mi zonu :) Opět jsme doběhli s jedním odmítnutím opět u tunelu. Doběhli jsme na 12./21(nebo z 15-ti opět nevím.viz výše u umístění jumpingu).
Závody se organizačně vyvedli...moc krásně prostředí. Nevím, jestli tam ještě pojedu protože to byli závody velké a tak se strašně dlouho čekalo...a pro nás je to taky daleko. Na podzim(září) tam na 100% nepojedu ale na Dušičkovské hopsání asi opět zavítáme :) Přece jenom nebude takové hrozné horko. Ceny měli také hrozně krásné!
Video od Lenky Hoffmannové zde:www.youtube.com/user/achady1#p/u/5/OPjyflCxktQ